27.03.2014

Ryba z warzywami w mleczku kokosowym.


Składniki:
ryba
2 papryki (w dwóch kolorach)
por
cukinia
kukurydza
groszek
sos sojowy
pasta korma
mleczko kokosowe
bazylia
pieprz


Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojone warzywa (papryki, pora i cukinię).


Po ok 5 min dorzucamy groszek i kukurydzę (w ilości według uznania).


Takich produktów i przypraw będziemy używać.


Następnie, bazylia, pieprz i sos sojowy. 


Gdy warzywa są już miękkie, dolewamy mleczko kokosowe, mieszamy i czekamy, aż się zagotuje.


Następnie około łyżkę pasty korma (wiem, wiem, wygląda jak kupa, ale to bardzo ciekawa kompozycja smaków, polecam). Mieszamy.


Rybę pokrojoną w kwadraciki (jaką lubicie w ilości według uznania). Mieszamy.


Gotujemy jeszcze chwilkę, jakieś 2 lub 3 min i gotowe!!!
PYCHA!!!
Podajemy z ryżem lub makaronem.
Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz